fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:45:35
петък | 27.05.2022 | 17:45:35
28.8 C
София

Кирил Петков: МС вкарва дерогация за намаляване акциза на електроенергията и газа

Най-важното е българите да имат най-добрите цени, каза премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министрите от кабинета се събраха на редовно заседание. Премиерът Кирил Петков откри заседанието с информацията, че по време на визитата си в САЩ, българската делегация е договорила доставката на два кораба с втечнен газ на цени по-добри от европейските пазари и на “Газпром”.

Най-важното е българите да имат най-добрите цени, най-сигурните доставки без да разчитаме на доставчик, който едностранно да премахва условия и договори. Така че това е една голяма победа, заяви Петков.

Министерството на енергетиката ще продължи с допълнителни преговори за дългосрочните доставки. Това дава възможност за пръв път България да има истинска диверсификация, каза Петков.

Премиерът съобщи още, че по време на посещението и разговорите в САЩ е постигнат голям напредък за намиране на заместващи изтребителите Ф-16 като алтернатива на забавянето им, предаде БНТ.

Имаме подкрепа за това българското небе да остане защитено, подчерта Кирил Петков.

Той съобщи още, че МС днес вкарва дерогация за намаляване акциза на електроенергия и газ. В заключение преди закритата част на заседанието, премиерът съобщи:

Нашите партньори виждат корупцията като основен инструмент за влиянието на Путин в нашия регион и в Европа. Затова Петков ще издаде заповед за пълна проверка на всички аспекти по “Южен поток” у нас. Този тип проекти са точно това, за което се говори, когато корупцията се ползва за инструмент на външна политика, добави Петков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук