Минути след отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев премиерът Кирил Петков говори пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Той обяви, че не се страхува от нови избори. 

“Има ново мнозинство в този парламент – новото мнозинство е между „Възраждане“, ДПС, останалите депутати на „Има такъв народ“ (ИТН) и ГЕРБ”, обяви Петков.

“Всички, които гласуваха против г-н Минчев, показаха ясно, че не им пука за тази страна – те са едни маркетингови фирми, които лъжат, заключи той. 

Снимка: NewsONE

Това, което е интересно за всички български граждани, е, че ИТН влезе с идеята да “изчегърта” ГЕРБ и гласува с тях. „Възраждане“ веят някакви знамена, а пък ДПС говорят за мирните права на всички българи, коментира Петков. Те решиха да се прегърнат. Дори не за оставката на това правителство, ако толкова много я искат, те се прегърнаха за човек, когото те уважават. Това означава пълна безпринципност, означава, че тези хора не са тук за нищо друго, освен да правят политически игрички, няма морал и идеология, обобщи Петков. 

„Но хубавата новина е, че всички български граждани го видяха това ясно“, посочи още Петков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here