fbpx
More

  Кирил Петков: Лозан Панов трябва да стане главен прокурор

  Лозан Панов трябва да стане главен прокурор. Това заяви лидерът “Продължаваме промяната” Кирил Петков пред Nova.
  „Големият капацитет на Лозан Панов е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор. Президентът Румен Радев също трябва да остане на поста си”, заяви Кирил Петков.
  Според него смяната на главния прокурор Иван Гешев е наложителна. Лидерът на “Продължаваме промяната” заяви, че е необходима промяна и в работата на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Нейн председател е главният прокурор Сотир Цацаров в периода от 2012 година до 2019 година.
  „КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно”, каза Петков.
  Той заяви, че има готовност да бъде министър-председател на България, но това не трябва да се случва на всяка цена.
  „Ние не държим всичко да е от нас, а най-големите капацитети да са министри. Ще седем на коалиционна маса, ако избирателите така ни подредят, ще говорим кои са възможните кандидати и кой е с най-добрата квалификация. Аз бих поел отговорността да стана премиер, но не бих поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат. Трябва да спрем с идеята “едни наши хора на едни позиции”… Ние няма да спънем по име никого, ако усетим, че е по-добър капацитет от нас. Време е да вкараме експертиза и знания и държавата да тръгне напред”, добави Петков.