fbpx
More

  Кирил Петков като ученик бягал от час по руски език (ВИДЕО)

  Премиерът призна, че му е било много трудно по руски език

  24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи! заяви министър-председателят Кирил Петков, който честити Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Премиерът посрещна празника заедно с учениците от столичното 7 СУ „Св. Седмочисленици“, където учениците зададоха своите въпроси .

  Премиерът призна, че му е било много трудно по руски език.

  „Беше ми много труден с падежите и си спомням, че когато идваха класни или тестове, не бях много доволен. Трябва да си призная, че може би един или два пъти съм бягал от час“, издаде Петков.

  А кой е бил любимият предмет на Кирил Петков?

  Любимият му предмет е български и литература. Бил е добър и по математика.

  „И въпреки че математиката в първия момент изглежда като скучен предмет, всъщност дава много възможности. Това, с което може да се гордеете, е, че в България математиката се преподава на едно много високо ниво. И когато отидох в Канада на 14 години, всъщност бях един от най-добрите математици“, разказа Кирил Петков.

  „В момента сме залети с нови технологии – „Фейсбук“, „Инстаграм“. Имам три дъщери и винаги се притеснявам, когато ги виждам на устройствата да чатят вместо да четат. Една книга може да е хубаво приключение и да ви даде по-хубаво време, ако отделите това време за книгата, отколкото някоя игра или социална мрежа“, посъветва учениците Петков.