fbpx
More

  Кирил Петков към ДПС: Аз вас ще ви оправя

  Движението за права и свободи обвини премиера в директни заплахи

  “Аз вас ще ви оправя”. С тези думи се е обърнал премиерът Кирил Петков към зам.-шефа на ДПС Станислав Анастасов преди две седмици по време на петъчния парламентарен контрол.  Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви на брифинг в Народното събрание (НС), че министър – председателят е отправил „директни заплахи”.

  „Явно не му издържаха нервите и отправи директни заплахи, замесвайки името на ръководителя на Службата за координация на санкции към държавния департамент на САЩ Джеймс О’ Брайън и това на Америка”, разясни Карадайъ.

  За случката разказа самият Анастасов пред журналисти в парламента днес.

  “На последния парламентарен контрол, който беше по-предишния петък, блиц към премиера и вицепремиерите, след като приключи нашият въпрос, с колегите изчакахме 1 минута и когато започна следващият, тръгнахме да излизаме от залата. Минавайки покрай т.нар. кошара, където са представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика. Аз застанах на дистанция от 1,5-2 м., за да може все пак да се чуваме, не държа някой да ми говори на ушенце. След това той ми каза: “Аз ще ви оправя”. В първия момент не повярвах на ушите си. Казах: “Моля?” и той повтори: “Аз вас ще ви оправя”, разказа пред журналисти Анастасов, предаде “24 часа”.

  “Каза името на Джеймс О`Брайън (б.а. – координатор по санкциите на Държавния департамент в САЩ) и “до три седмици очаквайте новини”. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, но той се облегна назад и каза: “До три седмици очаквайте новини, ще видите”. До мен имаше и колеги от движението, те също го чуха”, разясни Анастасов.