fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:00:10
събота | 28.05.2022 | 01:00:10
21.1 C
София

Кирил Петков към Борисов: Разбирам защо още не е време за избори – защото нямаше да можете да се справите

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов коментира във Велико Търново, че е рано за избори

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Разбирам защо г-н Борисов казва, че още не е време за избори –  защото нямаше да можете да се справите, коментира премиерът Кирил Петков в отговор на въпрос на депутата от ДПС Джейхан Ибрямов по време на парламентарния контрол относно мерките по отношение на инфлацията.

Припомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов коментира във Велико Търново, че е рано за избори. Трябва да съсипят всичко, за да може и последният, който е повярвал в “измяната, подмяната, както искате я наречете”, да разбере какви компромати, лъжи, какъв мащабен план да свалят нашето правителство, каза Борисов.

Да, има инфлация. Тази инфлация беше “заредена” през цените на енергийните източници в цяла Европа, заяви Кирил Петков днес от парламентарната трибуна. Г-н Борисов непрекъснато говори какви са били цените преди и сега и той много добре знае, че нищо не може да направи на световните борси, нито да спре войната в Украйна, но се упражнявате на политически пиар от сутрин до вечер, което не ви прави чест, защото всъщност в този момент трябва да сме обединени, коментира Петков.

“Първото нещо, което направихме, е, че вкарахме 4,1 млрд. лева, за да ограничим ръста на цените на тока”, каза премиерът. Той посочи, че България е една от малкото страни в Европа, където цената за битовия потребител не се е качила нито с един процент. Петков посочи “ужасните цени” за бизнеса през октомври, ноември и декември миналата година, които са  паднали след идването на власт на настоящото правителство и това, по думите му, е резултатът от тези четири милиарда  лева.

Отделно много добре знаем, че инфлацията повлиява най-много на най-бедната част от населението и затова там се фокусирахме, заяви министър-председателят. Той отбеляза, че са повишили минималната работна заплата от 650 на 710 лева, увеличили са детските добавки и обезщетението за безработица, отпаднали са таксите за детски градини и ясли, дали са по 70 лева на пенсионерите. Досегашните добавки от 60 лева най-вероятно ще останат трайно в размера на пенсиите, заяви Петков. Според него газът за юни ще бъде с по-ниска цена от тази през април.

Премиерът посочи, че едновременно с това освобождават от акциз природния газ и увеличават прага на задължителната регистрация по ДДС от 50 хиляди на 100 хиляди лева, така че да премахнат част от тежестите на малкия бизнес.

“Така че, да, трудно е, на никого не е лесно. Но аз разбирам защо г-н Борисов казва защо още не е време за избори, защото вие нямаше да можете да се справите”, коментира в заключение Кирил Петков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук