fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:45

Кирил Петков: Интерконекторът Гърция-България вече има Акт 14

До края на август ще получи и Акт 16, допълни оше премиерът в оставка

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Интерконекторът Гърция-България вече има Акт 14, а до края на месец август компания е поела ангажимент да подсигури Акт 15 и Акт 16. Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков, който представи пред медиите в Министерския съвет ситуацията около развитието на газовата връзка.

“Ползите от интерконектора с Гърция ще се усетят от всеки български гражданин и това ще се отрази пряко на цената на живота на хората, точно когато идва зимата”, заяви Кирил Петков и допълни, че в  последните 12 години сме били свидетели на нежеланието да не се финализира този проект. Така наречените евроатлантици скрито са работили в интерес на “Газпром”, заяви Петков.

Цената на газа пада допълнително в момента, когато има Акт 16, допълни премиерът в оставка.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img