fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:34:45
петък | 27.05.2022 | 02:34:45
17.8 C
София

Кирил Петков: Имаме централна роля за енергийната сигурност на региона

Това заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За първи път в историята на България имаме централна роля за енергийната сигурност на региона. Това заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание. 

Със страните от Югоизточна Европа и с колегите от Азербайджан обсъждаме как енергийната сигурност на региона да бъде оптимизирана, така че да имаме по-голяма диверсификация, цените да са по-ниски, както и да имаме оптимизация между системите, така че и рискът за доставки да бъде намален, посочи министър-председателят. 

По-рано през деня премиерът откри международната министерска кръгла маса в София, посветена на регионалното сътрудничество за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход, в която участват Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Украйна и други страни. 

Преди началото на днешното правителствено заседание Петков обяви още, че България ще поиска от Европейската комисия дерогация (изключение) за повишаването на прага за регистрация на фирмите по Закона за данък върху добавената стойност (ДДС). 

Това е част от коалиционното ни споразумение и се радвам, че правим тази първа стъпка дерогацията да бъде поискана от Европейската комисия и ДДС прагът да се качи от 50 хил. на 100 хил. лв. Това ще облекчи много малките бизнеси в България, които се борят с всички трудности и ще намали административното им бреме, посочи премиерът, цитиран от БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук