fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:33

Кирил Петков: Идва краят на златните паспорти

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Народното събрание след края на традиционния блицконтрол.

Според него премахването на тази практика ще помогне на България, включително и за присъединяването ѝ към Шенгенското пространство.

Министър-председателят изтъкна, че е сигурен, че около издаването на златните паспорти има много корупция и се надява, че разследващите органи ще влязат в детайли по този въпрос.

“България трябва да има репутация на европейска държава, а не на някакъв вход на някакви нелегални хора, които си купуват по някакъв начин достъп до България и до ЕС. “, каза Петков.

Той беше категоричен, че всеки, хванат в нарушение, свързано с издаването или използването на златни паспорти, ще бъде изправен пред цялата строгост на закона.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img