fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:16:32
петък | 27.05.2022 | 02:16:32
17.8 C
София

Кирил Петков и Володимир Зеленски са разговаряли за корабоплаването и сигурността в Черно море

"Благодарих за подкрепата за Украйна, по-конкретно за присъединяването ни към ЕС, каза Зеленски

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър-председателят на България Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски съобщиха в “Туитър”, че са разговаряли за корабоплаването и сигурността в Черно море.

“Изразих солидарността и подкрепата си за Украйна, за преговорите за присъединяване към ЕС и препотвърдих важността на санкциите срещу Русия”, заяви Петков.

“Благодарих за подкрепата за Украйна, по-конкретно за присъединяването ни към ЕС, както и за категоричната позиция по отношение на санкциите срещу Русия”, каза в своя туит Зеленски, допълва БТА. 

Двамата съобщиха за разговора си часове след като във Варна бяха посрещнати евакуираните български моряци от кораба “Царевна”. Те бяха блокирани в украинското пристанище Мариупол в Черно море. От тях 14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, бяха евакуирани. На борда останаха трима български и двама украински граждани, включително капитанът на кораба.

Темата за сигурността и корабоплаването в Черно море бе обсъдена в началото на месеца във видеоконферентен разговор между министрите на отбраната на Турция, България, Грузия, Полша, Румъния и Украйна. Повод за разговорите бяха войната в Украйна и съобщенията за плаващи мини в Черно море.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук