30.11.2022 | сряда | 02:26

Кирил Петков: До два дни обявяваме предизборната си програма

Публикувано:

Сподели поста:

В следващите два дни ще качим предизборната си програма в нашия сайт. Това обяви Кирил Петков от „Продължаваме Промяната“.

Петков коментира, че леко се притеснява от факта, че Конституциония съд не го е конституирал  и се е задействала Специализираната прокуратура.

„Въобще не ме е страх. Направих всичко, което зависеше от мен. Оттук нататък голямата задача е много по-важна. Има много по-важни неща от страха и това е да променим България“, заяви той и добави, че очаква в рамките на предизборната кампания другите да експлоатират темата с двойното му гражданство.

Асен Василев заяви, че иска да говори за неща, които са важни за хората и показа видимо раздразнение от въпросите на журналистите за гражданството на Петков, като подчерта, че многократно са отговорили на едни и същи въпроси.

„Имаме да кажем нещо ново на бъгарските граждани, които се интересуват как техният живот ще стане по-добър. Това е много по-важно и това може да стане, като спрем кражбите, парите се насочат към истинско здравеопазване и образование, махнем феодализма, който е хванал България“, каза Василев и добави, че по време на обиколките си из страната не само ще се видят с хората, но и ще ги призоват да не се страхуват, защото вече няма от какво да се притесняват.

„България ще стане едно страхотно място в момента, в който всеки от нас си запретне ръкавите и си изчисти около къщичката и си подредим държавата“, каза още той.

Петков добави, че когато спрат кражбите, ще има пари за всичко и обеща да покажат как това се превръща в реалност.

„Ние видяхме как за четири месеца може да спрем 2 млрд. потенциални за раздаване от ББР, видяхме как язовири, магистрали се строят на тройни цени от реалните. Представете си как тези средства отиват при хората, които са ги платили.  Държавата няма пари, тя само преразпределя парите на хората“, обясни Петков и добави, че е време да се върнат парите на хората, които са дали.

Асен Василев припомни какви са основните им приоритети.

„Да не се пипат данъците, но да се събират. Да се спрат кражбите, за да има пари. След това да се инвестира в образование, така че децата да нямат нужда от частни учители, за да могат да изкарат добри оценки, за да завършат. Да се инвестира в здравеопазване, така че да не трябва да си лекуваме хората в чужбина, а да си ги лекуваме в България и всеки да има достъп до него“, посочи Василев и уточни, че това ще се случи, използвайки 6 млрд. лв., който няма да се крадат всяка година.

По думите на Петков след 4 години справедливостта ще бъде променена, като дотогава главният прокурор Иван Гешев и хора от съдебната система ще бъдат сменени.

Той добави още, че ДБ и ИБГНИ са техните потенциални партньори, както и членове от ИТН и БСП.

„България има нужда от правителство и ние ще бъдем хората, които ще бъдем диалогични, продуктивни и ще може да комуникираме с много хора, но червените линии ще бъдат там“, увери Петков.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...