fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:44:27
четвъртък | 26.05.2022 | 04:44:27
16.7 C
София

Кирил Петков: Българските моряци в Мариупол ще бъдат изведени веднага, когато е безопасно

„Хората са в добро състояние“, каза премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков заяви, че блокираните български моряци на кораб в украинското пристанище Мариупол ще бъдат изведени веднага, когато има зелен коридор и това е безопасно за тях. Министър-председателят коментира, че плавателният съд се намира в зона, където все още се водят военни действия, предаде БТА.

„Има 260 метра от кораба до оградата. В тези 260 метра има и скривалище, където още има реални бойни действия. Тази сутрин е имало стрелби, което означава, че тези метри не са безопасни да бъдат преминати. В момента, в който този коридор стане зелен, дори временно, и сме сигурни, че нашите моряци могат да бъдат изведени безопасно, имаме пълна организация да бъдат изведени от там“, каза Кирил Петков.

Петков увери, че правителството и българските служби следят ситуацията и актуализират информацията на всеки три часа.

„Хората са в добро състояние. Имат храна и вода за още десет дни“, отбеляза Петков.

Той допълни, че тази сутрин е провел разговор и с капитана на кораба.

„Българското правителство следи този казус много конкретно. Животът и здравето на тези хора е приоритет“, посочи още премиерът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук