fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:36:28
четвъртък | 26.05.2022 | 16:36:28
27.8 C
София

Кирил Петков: България ще продължи да е сред най-силно подкрепящите Украйна държави

Българските институции, както и досега, ще осигуряват необходимата помощ и грижи за украинските бежанци

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков проведе среща с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. Във фокуса на разговора бяха руската агресия и изключително тежката ситуация за цивилното население в Украйна, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

 Дмитро Кулеба изрази благодарност към правителството на Кирил Петков за оказаната подкрепа и за помощта, която в България получава всеки един украински гражданин, бягащ от войната.

Премиерът увери Дмитро Кулеба, че България ще продължи да е сред най-приятелските и силно подкрепящи Украйна държави. Българските институции, както и досега, ще осигуряват необходимата помощ и грижи за украинските бежанци.

Снимка: Пресцентър на МС

След разговора на четири очи между Петков и Кулеба се проведе разширена среща между двете делегации като от българска страна участие взеха също вицепремиерът Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на отбраната Драгомир Заков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук