fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:11

Кирил Петков: 80 млн. лева отиват при хотелиерите (ВИДЕО)

Кабинетът ще приеме решение за създаване на дружеството, което ще организира извършването на спешна медицинска помощ по въздух в рамките на 60 минути

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На заседание на Министерския съвет беше обсъдено отпускането на 426 милиона лева на 194 общини за подобряване на живота на близо 6 милиона български граждани. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на днешното правителствено заседание.

“Парите ще бъдат предоставени вследствие на становища на работна група. Критерият, по който се взе това решение, бе максимален брой български граждани да усетят подкрепа от държавата. Когато средствата се изразходват прозрачно, много хора могат да усетят позитивния ефект от тях.”, заяви Кирил Петков.

Кабинетът ще приеме решение за създаване на дружеството, което ще организира извършването на спешна медицинска помощ по въздух в рамките на 60 минути след инцидента или т.нар. „златен час”. Това е една огромна победа за българското правителство и българските граждани.”

“Още днес средствата за хотелиерите за помощта към украинските бежанци ще бъдат изплатени – отпускаме 80 милиона лева европейски средства.”, допълни Петков.

Kaбинетът разгледа и шестмесечната програма с приоритетните за Република България теми и досиета по време на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз и други.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img