fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:57

Кирил Петков: 75 лв. добавка за всеки ваксиниран пенсионер

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Започваме програма, според която всеки пенсионер, който реши да се ваксинира или вече се е ваксинирал на база три дози, ще получи ковид добавка от 75 лв., обяви министър-председателят Кирил Петков. Той направи изявление пред медиите по повод новите икономически стимули за ваксинация.

“Няма да има пенсионер, който да се е ваксинирал напълно и да не получи тази добавка”, обяви Петков.

Програмата ще бъде отворена в началото на януари и ще работи до края юни.

“Надеждите са, че ако до началото на февруари ваксинираме допълнително 300 000 души над 65 години, това би трябвало да облекчи и възможността за запълване на болниците в следващата ковид вълна с един много осезаем процент”, допълни премиерът.

“Статистиката за ковид ваксините я прави една от най-ниско рисковите ваксини”, каза Петков и съобщи, че се водят разговори с личните лекари, които трябва да разясняват тази подробност на своите пациенти.

“Това ще бъде доброволна мярка, съпроводена от силна информационна кампания. Всеки има отговорност върху собственото си здраве”, подчерта Петков.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img