fbpx
29.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:04

Кирил Ананиев : Финансовата политика на правителството е заплаха(ВИДЕО)

Какъв икономически срив при 4% растеж през първото тримесечие, попита Кирил Петков

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Депутатите дебатират по вота на недоверие срещу кабинета “Петков”. Кирил Ананиев от ГЕРБ обясни финансово-икономическите мотиви за вота на недоверие.

” Рекордна инфлация след фалита на България 1996-1997 г., като инфлацията при храните е 23%, а България е първенец по ръст на потребителските цени в ЕС. “, заяви Кирил Ананиев.

Премиерът Кирил Петков опроверга  критиките.

“Едни български фирми са успели да изнесат продукция на високи цени на външните пазари. Това се случва поради една от две възможни причини: по-висока добавена стойност или инфлация на външните пазари, но не може да бъде заради инфлацията в България. Това не може да е икономически аргумент. Подобен тип икономически внушения бяха правени непрекъснато в последните 6 месеца. Какъв икономически срив при 4% растеж през първото тримесечие, попита Петков. “Тогава България имаше по-висок растеж от Германия, която имаше растеж от 3,7%, но вие това няма никога няма да го чуем от вас”, отговори премиера.

“Увеличихме МРЗ от 650 на 710 лева, подкрепихме младите семейства с допълнително данъчно облекчение, за пръв път имаме безплатни ясли и детски градини, 100 млн. за спортни и детски лагери. Увеличихме минималната пенсия от 300 до 370 лева, а сега през юли сме предложили за стигне до 467 лева. Това е безпрецедентно увеличение на пенсиите, каквото не е случвало в последните 12 години”, допълни Петков.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here