fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:17

Киев с остра реакция след доклад на “Амнести Интернешънъл”

В доклада се установява, че украинската армия е изложила на риск цивилни граждани

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В доклад на “Амнести Интернешънъл” се появи бурна реакция от страна на Киев. Поводът – в четвъртък правозащитната организация обяви, че украинската армия е изложила на риск цивилни граждани. Тя е установила военни бази в училища и болници, за да отблъсне руската инвазия. От международната организация подчертават, че така не оправдават руските атаки на сляпо, които поразяват цивилно население.

Украинският държавен глава Володимир Зеленски коментира, че доклада на “Амнести Интернешънъл” се опитва да амнистира държавата терорист и да прехвърли отговорността от агресора върху жертвата.

“Няма и не може да има, дори хипотетично, условия, при които руските атаки срещу Украйна да бъдат оправдани. Агресията срещу нашата държава е непредизвикана, нападателна и откровено терористична”, категоричен бе той.

Зеленски заяви, че не може да се толерира такъв доклад, в който уж жертвата и агресорът по някакъв начин са еднакви, ако се анализират някакви данни за жертвата, а се игнорира нещо, което агресорът е правил в този момент.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img