fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:00:15
четвъртък | 26.05.2022 | 05:00:15
16.7 C
София

Киев: МААЕ ще наблюдава окупираните атомни електроцентрали в Украйна

Ядреният регулатор на ООН ще работи за това да се гарантира, че руски служители няма да се месят в работата на Запорожката АЕЦ и на оперативните дейности на АЕЦ "Чернобил"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще формира екипи за онлайн наблюдение на окупираните от Русия атомни електроцентрали в Украйна, съобщи днес ръководителят на украинската държавна компания за атомна енергия “Енергоатом” Петро Котин, цитиран от Ройтерс.

Той посочи, че ядреният регулатор на ООН трябва да работи за това да се гарантира, че руски служители няма да се месят в работата на Запорожката АЕЦ и на оперативните дейности на АЕЦ “Чернобил”, където през 1986 г. стана най-тежката ядрена авария в историята. Двете централи бяха окупирани от руските въоръжени сили, които нахлуха в Украйна миналия месец.

“МААЕ може и трябва да упражни влиянието си, този въпрос ще бъде обсъден”, каза Котин.

Той добави, че не може да разкрие всички резултати от срещата си вчера с пристигналия на посещение в Украйна генерален директор на базираната във Виена агенция Рафаел Гроси, добави БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук