fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:44:38
петък | 20.05.2022 | 06:44:38
5.7 C
София

Киев: Четиридесет и пет души бяха освободени след размяна на пленници с Русия

Един британец загина в Украйна, друг е обявен за безследно изчезнал, съобщи британското външно министерство

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Четиридесет и пет украинци бяха освободени след размяна на пленници с Русия, обяви Киев, като отново не разкри броя на руснаците, предадени на Москва, предаде Франс прес.

“Състоя се нова размяна на пленници с Русия. Днес 45 от нашите бяха освободени от руски плен”, съобщи в Телеграм украинската вицепремиерка Ирина Верешчук. Тя уточни, че сред тях има 13 офицери и 20 войници, петима от които са ранени, както и 12 цивилни.

От началото на руското нашествие се състояха няколко размени на пленници между Киев и Москва, припомня АФП.

Един британец е загинал в Украйна, а друг е обявен за безследно изчезнал, съобщи британското външно министерство, цитирано от Франс прес.

“Можем да потвърдим, че един британски гражданин е бил убит в Украйна и оказваме подкрепа на семейството му”, уточни говорител на ведомството. “Имаме сведения, че британски гражданин е обявен за изчезнал”, добави говорителят, като поясни, че министерството се опитва да получи повече информация.

Говорителят не съобщи подробности за самоличността на двамата британци, нито какво са правели в Украйна. Според британски медии обаче двамата са се биели срещу руските сили като доброволци.

Скоро след началото на руското нашествие в Украйна на 24 февруари украинският президент Володимир Зеленски призова за създаването на “международен легион” от чуждестранни доброволци, помагащи за защитата на Украйна. Британските власти тогава посъветваха своите граждани да не отиват да се бият в Украйна, но някои въпреки това заминаха, припомня АФП и БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук