2.12.2022 | петък | 00:47

Природният газ поскъпва с около 10% през декември

Публикувано:

Сподели поста:

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди нова цена на природния газ за декември.

От днес тя е в размер на 102,33 лв./MWh  (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния месец регулаторът цената беше 93,19 лв./MWh.   

Увеличената цена на природния газ за декември е в резултат на нарастване на цените на международните газови пазари през последните дни на ноември, твърдят от „Булгаргаз“, които още в края на миналия месец са прогнозирали, че цената на синьото гориво за българския пазар за декември се очаква да бъде малко по-висока от предложената в заявлението им от 10 ноември

Независимо от това, по данни на „Булгаргаз“, цената, която дружеството предлага за българския пазар, остава с около 35% по-ниска от цените на европейските газови хъбове.

По този начин за потребителите у нас се осигурява значително ценово предимство, в сравнение с потребителите в Европа.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.6 ° C
2.8 °
0.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
чт
2 °
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху