fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 02:02:55
събота | 28.05.2022 | 02:02:55
21.1 C
София

КЕВР: Твърдения за ръст на цената на природния газ с 35% за май са спекулативни

Цената на газа ще се определи с решение на 10 май

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) не подкрепя появилите се спекулации за увеличение на цената на природния газ за месец май с 35 процента, тъй като средно претеглена стойност от всички договори за доставка за месец май ще бъде известна едва след 4 май, съобщиха от регулатора.

Цената на газа за месец май ще се определи с решение на КЕВР на 10 май след разглеждане на заявлението на “Булгаргаз”, което ще бъде представено до 4 май, съдържащо отделните цени на новите доставчици и размера на техните количества в общия микс.

В КЕВР беше обсъдено днес заявлението на “Булгаргаз” ЕАД за утвърждаване на цена за месец май, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, предаде БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук