fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:08

КЕВР остава без председател

Досега не е имало подобен случай, заяви преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От 27 юли, сряда, КЕВР остава без председател. Тогава влиза в сила решението на КС след обнародването му в събота. Това заяви преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова.

“Тъй като става дума за решение на Народното събрание, то изначално се счита за нищожно. Тоест, все едно този човек не е избиран за председател на КЕВР. Междувременно, в дейността на Комисията са се случили един куп дейности. Където има колективен орган – актовете ще имат една съдба, където е действал като едноличен орган – друга”, обясни преподавателят.

По думите парламентът трябва да уреди косвените последици от решението на КС за КЕВР. Тя подчерта, че досега не е имало подобен случай.

Трябва да се помисли дали да се назначи отново Иван Иванов като председател. Неговият мандат беше изтекъл, когато беше избран Станислав Тодоров, допълни доц. Киселова.

Тя обясни, че сред вариантите пред депутатите са да се мисли за бърза промяна в закона, която да предвиди някой от действащите членове да изпълнява функциите на председател.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img