fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 08:01:48
петък | 20.05.2022 | 08:01:48
5.7 C
София

МВнР: Няма искания за евакуация на българи от Казахстан, дипломатите ни са извън опасност

Мисията ни е в контакт с наши сънародници, които пребивават временно или постоянно на територията на страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на външните работи много внимателно следи ситуацията в Казахстан. Към този момент в българското посолство в Нур Султан не са постъпвали искания за евакуация от български граждани. Това заявиха от МВнР в отговор на въпрос на БГНЕС във връзка със събитията от последните дни в Казахстан.

Мисията ни е в контакт с наши сънародници, които пребивават временно или постоянно на територията на страната и е в готовност да окаже съдействие при необходимост, казаха още от външно министерството.

“В столицата на Казахстан Нур-Султан обстановката към момента е спокойна, а служителите на мисията ни са извън опасност”, съобщават от МВнР.

В четвъртък външно министерство препоръча на българските граждани да се въздържат от пътуване до Казахстан, както и от вътрешни пътувания в рамките на територия на страната.

На следващия ден президентът на страната Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън без предупреждение.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук