fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:20:39
събота | 28.05.2022 | 13:20:39
21.8 C
София

Карлос Контрера: В СОС се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична България

Ще видим дали тази прегръдка е мимолетен флирт заради войната в Украйна, коментира още председателят на „Патриоти за София“

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„В Столичен общински съвет (СОС) се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична България. Това заяви председателят на „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

Повод за този коментар е вчерашното заседание на СОС, на което общинските съветници в София се разделиха по темата с преименуването на алея с името „Героите на Украйна“. Така при гласуването предложението мина с обединените гласове на ГЕРБ и Демократична България.

По време на дискусията Карлос Контрера от ВМРО заяви, че няма да подкрепят именуването, защото изглежда лицемерно, фалшив жест на съпричастност, който нищо не носи, даже е обиден, защото ГЕРБ и Демократична България предлагат да се именува един плочник, някаква алея.

Според него, ако това мнозинство беше толкова смело, можеше да предложи не „Героите на Украйна“, а примерно „Полк Азов“ или направо „Степан Бандера“ (украински националист). Карлос Контрера посочи, че поведението на подкрепящите е лицемерно, защото до вчера вкупом с БСП са плюли в зала по национализма, включително срещу български националисти, но сега вече украинските националисти са герои. Той им напомни, че само преди два месеца, заедно с Митрофанова в един глас, са се изказвали срещу национализма по принцип.

„Патриоти за София“ внесоха и предложения в духа на напъните на ГЕРБ и Демократична България за именуване и предложиха в зала ул. „Козяк“ да се преименува на „Хирошима и Нагасаки“, ул. „Московска“ на ул. „Дрезден“, плочника пред японското посолство да се именува „Пърл Харбър“, улица „Балчик“ да се преименува на „Адмирал Колчак“, а зелената площ пред ул. „Козяк“ 16 (сградата на американското посолство) да се именува „Димитър Списаревски“. Мнозинството от ГЕРБ и Демократична България обаче с процедурни хватки отказа да гласува предложенията.

След заседанието стана ясно, че през следващата седмица ще има консултации с общинските съветници и областния комитет на ВМРО в София как и по какъв начин да продължи работата в Столичния общински съвет.

„Очевидно е, че имаме ново мнозинство между ГЕРБ и Демократична България, ще му дадем шанс да поработи. Очевидно вече ГЕРБ не са „мутри“ и „некадърници“ за Демократична България и всичко, което говориха толкова години за Фандъкова и управлението ѝ не е вярно. Ще видим дали тази прегръдка е мимолетен флирт или ще се продължи по-дълго. Май се оказва, че Борисов вече не е толкова лош за Христо Иванов и Атанас Атанасов и може да се пробват пак, както с Реформаторския блок, когато му бяха коалиционни партньори“, коментира след заседанието Карлос Контрера.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук