fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 06:54

Каримански : Не мога да се съглася с внушения и спекулации (ВИДЕО)

Във Фонда за лечение на деца в чужбина има достатъчно пари

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От “Има такъв народ” реагираха остро на изявление на “Възраждане” и го определиха като спекулация. По-рано Цончо Ганев алармира, че 14 млн. лева няма да бъдат отпуснати за лечение на деца в чужбина, поради “технически проблем” от Министерството на финансите.

“Лично аз и моите колеги от ИТН сме внесли за разглеждане Закона за личната помощ, който така и не беше разгледан в пленарна зала. Но никой от нас не си е позволил да прави каквато и да е спекулация или популизъм с тази тема и не приемам по никакъв начин това, което направиха колегите от “Възраждане”.” допълни председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански.

Според него във Фонда за лечение на деца в чужбина има достатъчно пари. Тези пари не са използвани и до момента няма отказ за дете, което да не е изпратено за лекуване в чужбина заради липса на средства. Има откази по други причини .

“Ако нещо трябва да бъде допълнено в преходните разпоредби на Закона за държавния бюджет, то това е само и единствено на балансиране на бюджета на НЗОК. Ние не може да допуснем и не може да си позволим заради целия бюджет на НЗОК, той да бъде дебалансиран. И други спекулации аз не приемам.” заяви Каримански.

Каримански подчерта, че е изискал справка от НОИ, която по-късно ще бъде представена на обществото.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img