Каракачанов: Време е за революция, Борисов извърши национално предателство 

Според него Северна Македония не е изпълнила нито едно от условията, залегнали в Договора за добросъседство

0
203
снимка: NewsOne

Почетният председател на ВМРО обвини бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в национална предателство заради решението да бъде вдигнато ветото на Северна Македония за влизане в Европейския съюз. 

“Бойко Методиев Борисов извърши персонално национално предателство, спрямо българите”, заяви Каракачанов в публикация в социалната мрежа Фейсбук. Според него Северна Македония не е изпълнила нито едно от условията, залегнали в Договора за добросъседство. 

“При положение, че още вчера македонският премиер Ковачевски заяви, че не приема френския план, а албанският премиер си позволи да обиди България, вместо остра реакция от страна на българските институции – правителство, парламент, президент, ние днес станахме свидетели на унижението, на което подложиха огромна част от българския народ неговите т.нар. народни избраници”, възмутен е Каракачанов, който не спести критики и на партията на Кирил Петков – “Продължаваме промяната”. 

“Ако „Промяната“ беше партия, инсталирана от външни сили, за да инициира обрат в българската позиция за Македония, а „Демократична България“ и ДПС отдавна заявяваха, че са против вето, то голямото предателство беше извършено персонално от Бойко Методиев Борисов”, добавя лидерът на ВМРО.

Каракачанов напомня, че именно Борисов като министър-председател на Република България е водил точно обратна политика по отношение Скопие и доказателство за това са Договорът, който подписа през август 2017 г. и Рамковата позиция, която неговото правителство гласува през октомври 2019 година. Той припомня още, че 44-тото НС, доминирано от ГЕРБ, е подкрепяло това национално становище. 

“ГЕРБ като политически субект в позорните изтекли от тогава парламенти също декларираха публично подкрепа, вкл. и на КСНС от февруари 2022 г. Тогава беше декларирано отново неотстъпление от българската позиция, преди да се видят реални резултати от Скопие. Е, какво видяхме? Наглост, арогантност и агресия!”, завършва гневният пост на Каракачанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here