5.12.2022 | понеделник | 19:25

Каракачанов пита: Кога, бе, се пожертва, г-н Петков? Що се не пожертва година по-рано?

Публикувано:

Сподели поста:

Лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира казуса около становището на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков. Пред bTV Каракачанов изрази съмнение в чистите намерения на Петков.

„Като го слушах как се пожертвал, даже пенсията си пожертвал. Кога, бе, се пожертва, г-н Петков? Когато ти предложиха да станеш министър! Що не се пожертва една година по-рано? Ако тръгнем сега по улицата и попитаме 100 човека, поне 50 ще кажат, че са готови да се пожертват и да станат министри. Звучи нелепо и смешно“, коментира бившият вицепремиер от кабинета Борисов 3.

Каракачанов изрази съмнение, че големите политически амбиции на Петков и „Продължаваме промяната“ идват в момент, в който България ще има достъп до големи средства по Плана за възстановяване. Лидерът на патриотите опонира на Петков по линия на предложението му за редакции в Конституцията, които да позволяват на хора с двойно гражданство да участват в политическия живот на страната.

„Когато си гражданин на две или три държави, си положил клетва, че ще спазваш законите на тая държава. Добре, ти на коя държава си лоялен? На тази, която те е родила или на тази, която ще ти дава пенсията?“, попита бившият отбранителен министър.

Той допълни, че в конституционните текстове действително има места, които имат нужда от редакция, и даде пример със забраната, ако си български гражданин, но си роден извън страната да не можеш да се кандидатираш за президент.

„Няма значение каква сила си и кой те финансира. Има значение, че ти абсолютно съзнателно си нарушил Конституцията, включително си подписал декларация с невярно съдържание. Ако аз не бях изпълнил някоя от разпоредбите на Конституцията преди 4 години, когато станах министър, щеше ли някой да ме жали и гали? Щяхте да ме разкъсате като куче“, продължи разпалено Каракачанов и определи съмненията на Петков в обективността на съдебното решение на Конституционния съд като „търсене на конспирации“.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Румен Радев: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и ще продължи да отстоява достойнството и интересите си (видео)

Беше грешка, че допуснах и дадох шанс на хора, които откраднаха надеждите ни за промяна, посочи президентът Българската държава...

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...