fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:24

Капитанът на “Вера Су” остава за постоянно в ареста

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Капитанът на “Вера Су” остава постоянно в ареста. Решението е на Окръжния съд в Добрич.
Според съда може да бъде направено обосновано предположение, че е съпричастен към престъплението, за което е обвинен и има опасност да се укрие. Той е чужд гражданин и няма постоянен адрес в България.
Капитанът е обвинен, че е допуснал кораба да заседне и по този начин е била създадена опасност за живота на други хора и значително повреждане на чужд имот. Според съда са събрани данни за неизпълнение от страна на капитана на задължения за безопасността на кораба, без значение, че той не е бил на вахта във въпросната вечер.
Адвокатът на капитана поиска от съда домашен арест, който той да изтърпи в общинския хотел в Каварна. Капитанът заяви, че поддържа искането на адвоката си и изказа уважение към съда. В случай, че остане в ареста, той помоли за по-добри условия. Съдът обаче постанови постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.
Адвокатът на втория помощник-капитан поиска той да бъде пуснат под парична гаранция или под домашен арест.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img