fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:47

„Капачки за бъдеще“ дарява първата специализирана линейка за деца на ЦСМП-Пловдив

Средствата за закупуването й са събрани от предадени пластмасови капачки

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Центърът за спешна медицинска помощ ще получи във вторник първата си неонатална линейка. Тя е закупена  със средства от събрани пластмасови капачки от инциативата „Капачки за бъдеще“. Това обяви за NewsOne Лазар Радков, който е съорганизатор на инициативата.

„По-различното в тази линейка е, че има транспортен кувьоз за неденосени и новородени деца. Има респиратор, има инфузионна помпа, монитор за жизнени показатели, специална платформа, която да поема вибрациите от движението на автомобила. Те са сериозен рисков фактор при транспортиането на новородени“, обяснява Радков.

Той добави, че с тази нова специализирана детска линейка ще се обслужва Централна Южна България. Амбицията им е това да не е единствената линейка, като планират такава да дарят на Плевен, Варна и в други градове. На 16 октомври в 21 града ще се проведе кампания по събиране на капачки, между тях са Пловдив, Плевен, Русе, Полски Тръмбеш, Бургас, Враца и др. Събирането продължава и на 17-ти октомври, като тогава инициативата ще бъде в София, Варна, Ботевград, Ямбол и Пазарджик. А целта е да бъдат събрани средствата за следващата специализирана детска  линейка.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here