fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:59

Канадското правителство затяга контрола върху огнестрелните оръжия

Трюдо отдавна планира да приеме по-строги закони за оръжията, но въвеждането на новия потенциален закон идва след масови стрелби този месец в САЩ

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо вчера въведе законови норми, които силно ще ограничат вноса, купуването или продажбата на огнестрелни оръжия, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството каза, че законопроектът също така ще позволи отнемане на разрешителните за оръжие на хора, участващи в актове на домашно насилие или престъпен тормоз. 

Правителството също така планира да се бори с контрабандата и трафика на оръжие чрез увеличаване на наказателните санкции, предоставяне на повече инструменти за разследване на престъпления с огнестрелни оръжия и засилване на мерките по границите. Законопроектът ще създаде нов закон, който позволява на съдилищата да изискват хората, считани за опасност за самите себе си или за другите, да предадат огнестрелните си оръжия на полицията. 

Властите също така ще изискват пълнителите за пушки да бъдат променени за постоянно, така че никога да не могат да съдържат повече от пет патрона, и ще забранят продажбата и прехвърлянето на пълнители с голям капацитет.

Трюдо отдавна планира да приеме по-строги закони за оръжията, но въвеждането на новия потенциален закон идва след масови стрелби този месец в Ювалди, Тексас и Бъфало, Ню Йорк, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here