fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 19:40

Канада наложи допълнителни санкции срещу руски олигарси

Страната забрани търговията с някои луксозни стоки от Русия

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Канада днес заяви, че налага допълнителни санкции срещу руски олигарси и забранява вноса и износа на целеви луксозни стоки от Русия в отговор на инвазията в Украйна, предаде Ройтерс.

Новите мерки предвиждат въвеждане на ограничения срещу 14 лица, включително руски олигарси, членове на техните семейства и близки сътрудници на руския президент Владимир Путин, се казва в официално изявление.

Забраната за внос взема под прицел руски стоки като алкохолни напитки, морски дарове и неиндустриални диаманти, а забраната за износ важи за луксозни стоки като обувки, луксозни дрехи и бижута.

Сред попадналите под ударите на санкциите са, наред с други, акционерът в “Уралхим” и “Уралкалий” Дмитрий Мазепин и предприемачът Фархад Ахмедов, посочва ТАСС. Забранява се и износът към Русия на компютърно оборудване.

През 2021 г. стокообменът между двете страни със забранените стоки е бил на обща стойност 75,7 милиона канадски долара (59,1 милиона щатски долара), уточнява канадското външно министерство,допълваБТА.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here