fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:31:01
събота | 28.05.2022 | 13:31:01
21.8 C
София

Канада налага още санкции на Русия, включително на двете дъщери на Путин

САЩ, Великобритания и Канада се ангажираха да изпратят още военна помощ на Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че Отава ще изпрати още тежка артилерия на Украйна в отговор на молба на президента Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Трюдо заяви, че поддържа тесен контакт със Зеленски от самото начало и че последната молба от Украйна е за изпращане на тежка артилерия.

Канадският премиер обяви нови санкции срещу 14 съюзници на президента на Русия Владимир Путин, включително двете му дъщери. Техните авоари в Канада ще бъдат замразени и те няма да могат да правят повече бизнес в страната.

През последните няколко дни САЩ и Великобритания наложиха подобни санкции, припомня ДПА.

Лидерите на САЩ, Великобритания и Канада се ангажираха да изпратят повече артилерийско въоръжение на Украйна, която е изправена пред тотално руско нападение в източната част на страната, предаде агенция Ройтерс.

Президентът на САЩ Джо Байдън, британският премиер Борис Джонсън и канадският министър-председател Джъстин Трюдо поеха този ангажимент, след като руската инвазия в Украйна премина към нова фаза.

Очаква се през следващите дни Джо Байдън да обяви нов пакет военна помощ за Украйна, отново на стойност 800 милиона долара, като обявения миналата седмица, съобщиха във вторник няколко източника, запознати с темата. Това би направило общата военна помощ на САЩ за Украйна над три милиарда долара, отбелязва агенцията.

В Лондон Джонсън заяви пред депутати, че Украйна се нуждае от повече артилерия, защото „това ще се превърне в артилерийски конфликт“.

Джъстин Трюдо заяви, че Канада ще изпрати тежка артилерия и обеща да предостави повече подробности.

САЩ също така подготвят нов кръг санкции срещу Русия, съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки пред журналисти, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук