fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:02:05
четвъртък | 26.05.2022 | 17:02:05
27.8 C
София

Кампанията за пролетно почистване на София привлича доброволци

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Стартира традиционното Пролетно почистване на София. Инициативата има за цел да привлече повече доброволци, които да се включат в почистването и облагородяването на градските пространства. Почистване, засаждане, боядисване на пейки, плевене и окопаване на дръвчета. Това са част от дейностите на открито, извършени от доброволци в едно от столичните междублокови пространства, съобщиха от Столична община.

По нареждане на кмета Фандъкова Столична община стартира дейностите по миене на града още през март.

„От 1 април започнахме кампания за Пролетно почистване на София, която ще продължи до 14 април. Надявам се повече столичани да се включат в инициативата на Столична община. Всеки със своя пример ще привлече и други хора да участват в почистването на града.” Това каза днес заместник-кметът по направление екология Десислава Билева, която се включи днес в почистване и засаждане в междублоковото пространство в „Зона Б-5“, заедно с кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, директора на Столичен инспекторат Ивайло Иванов и директора на „Зелена система“ Димитър Данчев.

“Ние, районните кметове, се включваме и участваме в инициативата, за да направим града и пространствата около нас по-чисти” – каза Савина Сасова, кмет на район „Възраждане“.

“Екипите на Столичен инспекторат се включват лично, извършват и логистика, и ако е необходимо, предоставят ръкавици и чували” – заяви директорът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов.

До този момент над сто фирми, граждански сдружения и организации на живущи от кооперации са заявили желание за участие в кампанията. По време на кампанията са предвидени да се почистят междублокови пространства, градинки, площадки. Дейностите, предвидени в кампанията, ще продължат и след Великденските празници. По време на инициативата Столичният инспекторат ще осигури чували и ръкавици за доброволците, както и ще организира извозването на събраните отпадъци.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук