fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:45:52
събота | 28.05.2022 | 13:45:52
21.8 C
София

Кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“ набира средства за ново спортно игрище

Дворът е общодостъпен, в добро състояние, но в момента се ползва за паркинг

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира кампания за набиране на 15 000 лв. за изграждане на комбинирано игрище за баскетбол, волейбол и стрийт фитнес в комплекса на бившия социален дом в Горна баня на ул.”Христо Стефчов”.

Дворът е общодостъпен, в добро състояние, но в момента се ползва за паркинг. В комплекса живеят младежи от България, Украйна и Сирия в преходни социални жилища. В квартала живеят над 700 деца и тийнейджъри, за които няма достатъчно спортни площадки, на които да се събират и тренират.

„Шампионите на Горна баня играят заедно“ цели да даде на горнобанци ново и общодостъпно място за спорт. Никой не е станал номер 1 в спорта, без да е играл с приятели в квартала, нали?

„С дарения ще изградим безопасна и модерна спортна площадка и място за отдих в уюта на прекрасен парк. Радваме се, че инициативата е подкрепена от район „Овча купел“ и Дирекция „Социални услуги за деца и възрастни” към Столична община чрез бързо приключване на административните процедури“, разказва Мая Цанева, председател на Сдружение „Безопасни детски площадки“.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук