fbpx
More

  Калина Константинова: Сто процента от потърсените пенсии в “Български пощи” са изплатени

  Никола Димитров заяви, че „Възраждане“ ще подкрепят предложението на „Продължаваме Промяната“ за ревизия на „Български пощи“

  Няма неизплатени пенсии и великденски добавки. Това заяви вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова при разискванията в парламента по питането на депутати от „Възраждане“ относно състоянието на “Български пощи“ ЕАД.

  Тя посочи, че сто процента от потърсените пенсии са изплатени.

  Преди това Никола Димитров заяви, че „Възраждане“ ще подкрепят предложението на „Продължаваме Промяната“ за ревизия на „Български пощи“.

  Той обаче посочи, че месец след хакерската атака, „Български пощи“ още не работят добре и все още има хора с неизплатени пенсии и великденски добавки по селата, допълва БТА.

  Одитът на „Български пощи“ ЕАД ще даде конкретни данни, върху които да стъпи новата визия за дружеството. Това заяви депутатът от парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Настимир Ананиев. „Пощите са много важна инфраструктура, която беше неглижирана много време“, посочи той.

  В пощите работят девет хиляди души и има общо 2973 пощенски станции, отбеляза също Ананиев.

  Депутатът представи предложение на управляващите Народното събрание да възложат на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на „Български пощи“ ЕАД за периода 1 януари 2020 г. до 30 април 2022 г. Извършването на одита да започва от 23 май т.г. и срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния доклад да е 29 юли т.г., предлагат още вносителите.