fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:21:25
четвъртък | 26.05.2022 | 17:21:25
26.8 C
София

Калина Константинова: “Продължаваме промяната” не се готви за нови избори

Тя увери, че в парламентарната група депутатите на "Продължаваме промяната" са единни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Не мисля, че имаше нещо символично в момента, който избрахме за учредяването на партията. Просто дойде моментът да извървим и този път и да формализираме това, което вече правим”.  Това заяви за Нова телевизия вицепремиерът Калина Константинова в отговор на въпрос защо точно сега беше учредена партия „Продължаваме промяната”.

Тя отхвърли символиката, която откриха анализатори в избора на момента за учредяването на партията, а именно, че ПП се готви за нови избори. „Знаете, че чисто административно подготовката и документите – по време на кампанията нямахме възможност да ги изготвим по време на кампанията. Сега обаче успяхме да финализираме процеса”, подчерта тя.

Тя коментира и стабилността на коалицията:„Когато имаме едно общество, което е толкова фрагментирано, и един парламент с толкова политически партии – ние сме едно отражение на това, което са мненията на обществото, същото нещо се случва и в нашата коалиция. Реално в споразумението, което подписахме, сме отворили над 90 процента от приоритетите, които ни обединяват. Всички допълнителни неща – е въпрос на преценка, оценка, гласуване и финален избор на базата на критерии. ”, категорична беше Константинова.

Тя увери, че в парламентарната група депутатите на “Продължаваме промяната” са единни. “Правителството работи по ангажиментите си и не се е отметнало от тях. До момента, в който не се отмятаме от споразумението ни и общите цели, всичко друго е въпрос на факта, че емоциите са високи. Важното е да не губим фокуса от важните задачи за обществото”, заяви вицепремиерът.

Константинова коментира и темата със Република Северна Македония и беше категорична, че няма промяна в българската позиция. Константинова отрече и да се готви смяна на външния министър Теодора Генчовска. 

По отношение на избора за нов шеф на БНБ вицепремиерът подчерта, че професионалните качества и почтеност са критериите за избор за управител на националната банка. Тя обаче не отрече да знае дали Андрей Гюров ще бъде предложен отново и дали са водени разговори с досегашния шеф на БНБ Димитър Радев.

По повод изпращането на военна помощ за Украйна Константинова каза, че решението трябва да се вземе в парламента.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук