fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:22:49
петък | 20.05.2022 | 07:22:49
5.7 C
София

Калина Константинова поиска оставката на ръководството на “Български пощи”

Заварихме дружество, което систематично и последователно е водено към фалит, каза вицепремиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вицепремиерът Калина Константинова обяви, че е поискала оставката на цялото ръководство на “Български пощи”. По думите ѝ дружеството умишлено е водено към фалит, било е системно недофинансирано, а трупащите се проблеми са били неглижирани, както от ръководството на “Български пощи”, така и от бившите управляващи от ГЕРБ.

Преодоляването на хакерската атака в “Български пощи” все още е в процес, но най-съществените услуги вече са възстановени, обявиха от екипа на Константинова. В момента тече изчистване на сървърите на всички компютри и системи в клоновата мрежа на “Български пощи”, информира БНТ.

За 2021 г. загубите на дружеството възлизат на 13 млн. лв., въпреки че бизнес планът е печалба от 100 хил. лева, каза Константинова. Тя посочи, че мениджмънтът на дружеството не е полагал усилия да промени нещата.

Вицепремиерът каза още, че директорският състав на “Български пощи” не е бил променян през последните шест години. Според Константинова никой собственик на компания не би държал на управленска позиция хора, които позволяват загубата на пазарен дял и едва половината от пратките стигат навреме.

Вицепремиерът отбеляза, че “Български пощи” са 100 процента държавно предприятие, което има 2973 пощенски станции и над 9000 служители. Годишното финансиране на дружеството е 80 млн.лева, допълва БТА.

По думите ѝ “Български пощи” са основен приоритет на управлението. Правителството е разработило стратегия за оздравяване и модернизиране на пощите, като работи по изпълнението ѝ от самото начало.

“Подготвихме изцяло нов проект по Плана за възстановяване за 100 млн. лв. и той вече е одобрен”, каза Константинова. Тя каза, че вярва, че “Български пощи” са безценен държавен капитал и на много места по света те са реално единственото лице на държавата за хората. Навсякъде такава инфраструктура е богатство, което се ползва и развива, а не се разрушава, посочи вицепремиерът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук