fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:53:23
събота | 28.05.2022 | 00:53:23
21.1 C
София

Каква е тайната на вкусния козунак

Как да го направим у дома

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тайната на вкусния козунак се крие в продължителното месене, каза за NOVA организаторът на фестивала „Бабина душица” Ели Лозанова. Рецептата включва задължителните съставки брашно, яйца, захар, лимонена кора, мая. За допълнителен вкус повечето хора слагат локум, стафиди, ядки.

Снимка: Владимир Христовски

„Два часа ще втасва, ще го премесим, ще сложим добавките и ще го сплетем, ще втаса още малко. Маже се отгоре със смес от яйце и прясно мляко”, обяснява технологията Ели, която казва, че прави козунаци от поне 10-годишна.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук