fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:54

Кацаров даде Борисов на прокуратурата

Разпространявал лъжи за ваксините

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Твърдението на бившия министър-председател Бойко Борисов, че се поставят ваксини с изтекъл срок на годност е фалшива новина и представлява заплаха за националната сигурност в условията на поредна вълна на пандемията. Това твърди в писмо до софийския градски прокурор Илияна Кирилова здравният министър Стойчо Кацаров.

“На 24 октомври тази година, г-н Бойко Методиев Борисов, в изявление пред медии, разпространи следната информация: “имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – Pfizer – до 30 септември им е срокът за годност”. Изявлението е от категорията фалшиви новини”, се казва в сигнала до прокуратурата.

Здравният министър иска от обвинението да извърши проверка и да предприеме мерки.

“Пандемията от Ковид-19 е не само здравен проблем. Това е национална криза, засягаща на практика всички сфери на обществения ни живот. Разпространението на фалшивата новина, което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на г-н Борисов, е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента е председател на политическа партия ГЕРБ и поради това, изказването му, може да повлияе на решенията на много хора”, пише още в сигнала.

Припомняме, че думите на Борисов бяха опровергани от шефа на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов, и от самото здравно министерство. Срокът на ваксината на “Пфайзер” официално беше удължен на европейски ниво с решение на Европейската агенция по лекарствата още през септември.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img