fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:40

Кабинетът ще гласува договор за 7 кораба с втечнен газ

Кирил Петков заяви, че настоящото правителство в оставка осигурява приемственост по енергийната тема с бъдещия служебен кабинет

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор за седем кораба с втечнен газ. Доставката на LNG ще подобри енергийната сигурност на България, заяви премиерът в оставка Кирил Петков. 

Той коментира, че условието за получаване на тези количества е следващият месец служебното правителство и служебното Министерство на енергетиката да осигурят необходимата инфраструктура от Гърция и Турция. По думите му предложеният днес договор е важна стъпка на екипа, съвместно с Европейската комисия, за осигуряване на природен газ за зимните месеци.

Кирил Петков заяви, че настоящото правителство в оставка осигурява приемственост по енергийната тема с бъдещия служебен кабинет. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here