fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:42

Кабинетът одобри 1 милион лева за обновяване на комплекс “Червено знаме”

редствата ще бъдат използвани за изготвяне на цялостен инвестиционен проект за основно обновление на плувните басейни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Днес Министерският съвет прие постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 г. във връзка с увеличаване на капитала на търговското дружество “Сердика спортни имоти” ЕАД.

С предоставените средства в размер на 1 000 000 лева ще се увеличи капиталът на дружеството. Средствата ще бъдат използвани за изготвяне на цялостен инвестиционен проект за основно обновление на Многофункционален спортен комплекс “Червено знаме”, който към настоящия момент е в лошо техническо състояние, поради което не функционира по предназначение. 

Отпуснатите средства от днес са поредната последователната стъпка на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев за модернизиране на спортната инфраструктура в цялата страна. В тази връзка още на 6 април бе издадена виза за проектиране за основно обновяване на комплекс “Червено знаме” и сградния фонд към него.

Припомняме, че през месец май бе възложено на Центъра за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия – София да извърши конструктивно обследване /диагностика/ на сградния фонд в Спортен комплекс “Червено знаме”. Експертното заключение е, че конструкцията на сградите и съоръженията е в добро състояние, позволяващо нормална експлоатация след извършване на възстановителни и укрепителни работи, и при необходимост усилване на конструктивни елементи и възли, определени след конструктивно обследване и след изготвяне на технически проект.  

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img