fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:40

Кабинетът отпусна 36,5 млн. лв. за нерентабилни автобусни линии

20 милиона лева са предвидени за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министерският съвет отпусна 36,5 млн. допълнителна субсидия за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в страната.

С решението на кабинета се предвижда 16,5 милиона от тях да отидат при автобусни превозвачи, които обслужват междуградски линии и осигуряват транспорт в планински и други райони.

Другите 20 милиона лева са за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии.

По рано днес правителството отпусна още 608 хиляди лева на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина за месеците май и юни. На последното си заседание, в четвъртък, кабинетът отпусна и 50 млн. лева за ремонт на детски градини и училища.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img