fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 03:48

Йорданка Фандъкова: Няма нужда от разкриване на нови ковид отделения в общинските болници в София

Настанените в болнични заведения са 122

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че е получила уверение от директора на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, че на този етап не е необходимо да се разкриват нови COVID отделения в общинските болници.

Тя каза, че към този момент нямат заповед за разкриване на нови отделения в общинските болници, но подчерта, че има възможност за разкриване на болнични легла, ако се наложи. 

Към момента настанените в болнични заведения в столицата са 122, като 10 от тях са настанени в интензивни отделения. Пациентите се лекуват в три болници в града – “Св. Анна”, “Инфекциозна” е ВМА.

От днес в София е задължително носенето на предпазна маска за лице в градския транспорт, с изключение на деца под 6-годишна възраст. Задължително е носенето на маска и в лечебни заведения, както и в аптеки и социални домове.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img