fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:16

Йорданка Фандъкова: Възможно е да се намали температурата на топлата вода

Няма опасност софиянци да останат на студено, заяви още тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Като кризисна мярка е възможно да се намали температурата на топлата това, това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на извънреден брифинг за състоянието на „Топлофикация София“. 

Фандъкова коментира, че изказванията на “Булгаргаз” и Комисията за енергийно и водно регулиране, че ще спират газоподаването за “Топлофикация София” от първи септември, са недопустими и безпрецедентни.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заяви, че проблемът е, че няма газ, а не в задълженията на “Топлофикация София”. Той обясни, че има решение на Комисията за енергийно и водно регулиране, което казва, че държавата дължи на дружеството 332 милиона лева.  

Фандъкова коментира още, че е важно да се знае какви са гарантираните количества природен газ за България. 

“Ако няма газ, знаете какви са алтернативите. Те са краткосрочни решения – използването на мазут.”, заяви Фандъкова и допълни, че алтернативните решения не са екосъобразни и ще причинят замърсявания на въздуха. Кметът каза, че като кризисна мярка е възможно да бъде намалена температурата на топлата вода и на топлоподаването, за което също трябва газ. Без газ няма как да работи “Топлофикация София”, категорична беше кметът. 

Йорданка Фандъкова посочи, че ще направят необходимото хората да имат отопление през зимните месеци.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img