fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 01:23

Изграждат асфалтов път до клисурския манастир ”Св. Петка”

Предстои ремонт на още четири обекта - на ул. "Цар Иван Шишман“, бул. "Филип Кутев", ул. "Щросмайер" и ул. "Опълченска", обяви още тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

До края на септември се очаква да приключи ремонтът на пътя към манастира “Св. Петка”. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам. кмета по строителството инж. Ангел Джоргов и кмета на район “Банкя” Рангел Марков, провериха какво е свършено. 

Ремонтните дейности предвиждат да се подмени изцяло пътната основа. Ще се изградят платна за движение с ширина 3.50 м и двустранни стабилизирани банкети по 1.25 м. В участъците със завои е предвидено уширение на платното за движение. Предвижда се и изграждането на пет нови тръбни водостока.

Кметът каза, че се надява за храмовия празник на манастира, който е през октомври, пътят да е напълно завършен.

Тя обясни, че миналата година са ремонтирали изцяло пътя за Дивотинския манастир, а сега е стартирал и ремонтът на пътя за манастир “Св. Петка”.

“Те са част от Софийската Света гора и е изключително важно да има достъп до тях”, коментира градоначалникът. 

Тя поясни, че изграждането на път до манастира “Св. Петка” е един от осемте обекта, по които Столичната община работи това лято, като един от тях вече е завършен – кръговото кръстовище на бул. “Климент Охридски”. 

Фандъкова обяви, че предстои ремонт на още четири обекта – на ул. “Цар Иван Шишман“, бул. “Филип Кутев”, ул. “Щросмайер” и ул. “Опълченска”. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img