fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:51

Йордан Цонев: Готвят Симеон Дянков за шеф на БНБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ – Симеон Дянков, е готвен за управител на БНБ. Това обяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Той намекна, че това е кандидатура на Иво Прокопиев.

“Финансовият гуру на първия кабинет на ГЕРБ е готвен за шеф на БНБ. Кой го готви, според вас?”, попита Цонев водещите и припомни, че самият Бойко Борисов е признал, че Прокопиев му е предлагал няколко министри в първото му правителство.

Цонев обвърза с името на бизнесмена и оставката на Сотир Цацаров.

“Сотир Цацаров е предизвестена жертва на олигарха Иво Прокопиев, заяви пред NOVA депутатът от ДПС в коментар на изненадващата оставка от председателя на КПКОНПИ.

Цонев се аргументира, че шефът на КПКОНПИ си отива, защото е запорирал имущество на Прокопиев. “Знаете, че Сотир Цацаров запорира имущество за 280 милиона на олигарха Прокопиев”, каза той.

Целта била “да се махне Сотир Цацаров, за да му бъде освободено имуществото”, мотивира се депутатът от движението.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img