fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:53

Йенс Столтенберг: Ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник

Генералният секретар насърчи всички страни в Алианса да инвестират най-малко 2 процента от БВП за отбрана

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че ще защитават България и всеки сантиметър територия на съюзник. Това той каза във видео обръщение към министър-председателя Кирил Петков, председателя на Народното събрание Никола Минчев и народните представители по повод 18-ата годишнина от приемането на България в Алианса.

Столтенберг подчерта, че оттогава страната ни е отдаден съюзник. Той благодари за приноса на България към общата сигурност, като отбелязва, че това важи в не по-малка степен и за региона на Черно море, който е от голямо стратегическо значение за НАТО.

“Българският принос е още по-значим в този решаващ момент за нашата сигурност”, каза Столтенберг по повод войната в Украйна.

Той подчерта, че съюзниците в НАТО осъждат действията на Русия и призовават президента Путин да я прекрати незабавно, да изтегли всички свои войски и да се обърне към дипломацията.

Генералният секретар насърчи България и всички съюзници да инвестират най-малко 2 процента от БВП за отбрана. Той коментира още, че може да разчита все така на ангажираността на България в НАТО в бъдеще.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img