3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:08:46
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:08:46

Извънредно: Опалесценция на водата и силна миризма на нефт на “Вера Су”

Водата е замърсена три пъти над установените досега норми

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Опалесцениция на водата и силна миризма на нефтопродукти установиха от Министерството на околната среда и водите. След получен сигнал от “Гранична полиция” за петно до заседналия кораб “Вера Су”, от екипа за наблюдение на МОСВ е извършена извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води: едната от ежедневен брегови пункт и една непосредствено до носа на кораба. 

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността. В района се усеща силна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт. 

За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителна агенция “Морска администрация“. Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук