fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:01:41
четвъртък | 26.05.2022 | 21:01:41
25.8 C
София

Извънреден съвет по киберсигурност

Заседанието се състои заради необходимостта от спешни мерки за защита от хакерски атаки

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на електронното управление Божидар Божанов свика извънреден съвет по киберсигурност. На него  се обсъждат мерки за бързо осигуряване на защитата на държавните институции заради атаката срещу „Български пощи”. Свикването на заседанието става на фона на предупрежденията от последните месеци за засилване на кибератаките в международен мащаб и заради войната в Украйна. По думите на Божанов „Действията в последните няколко седмици спрямо много от държавите-членки на Европейския съюз налагат по-спешно изпълнение на заложените мерки“.

Екипът на вицепремиера Калина Константинова допусна, че има руска връзка за вируса, парализирал работата на “Български пощи”. От там уточниха, че няма доказателство, да са замесени руски служби.

Заради случая от ДАНС предложиха дружеството да влезе в списъка на обектите със стратегическо значение за национална сигурност.

В края на март министърът на електронното управление Божидар Божанов заговори за преосмисляне на използвания софтуер за антивирусна защита в администрацията. Това стана, след предупреждение на германски експерти за замяна на разработената от руска компания антивирусната програма „Касперски“.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук