fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:39

Изтича ултиматумът, който кметът на Кюстендил даде към екоминистъра в оставка по повод “неверни твърдения”

Петър Паунов настоя да се поднесат извинения към кюстендилци

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В полунощ изтича ултиматумът, който кметът на Кюстендил Петър Паунов даде на министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. Той е по повод неверните, според Паунов, твърдения относно нерегламентирания боклук, каран в близкото с. Радловци.

Паунов влезе в пререкания със Сандов, който е казал, че за цялата криза с боклука на Кюстендил е виновен кметът и е обвинил общината в бездействие и популизъм.

Сандов е критикувал общинската администрация на Кюстендил и за това, че транспортира боклука до депа в други общини. Той се е заканил да прати полиция, която да спира камионите на общинското предприятие “Чистота”, както и да сезира прокуратурата.

Ако не се извини за неверните си тенденциозни изявления против кмета и Общината, Паунов ще започне от утре, 2 август, да вади в пълни детайли всичко, което държавата, МОСВ и самият Сандов са обещавали по решаване на казуса с боклука на Кюстендил, но не са го изпълнили, пречели са на Общината да изгради сепарираща инсталация, която едва сега се прави край Радловци.

Паунов намекна, че спрямо него се упражнява и натиск по отдаване на сметосъбирането на частна фирма. Той настоя да се поднесат извинения към кюстендилци, за да се приключи сагата.

Кметът на града поиска държавата да осигури финансиране, депо и всички отпадъци ще се карат, там където кажат.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img